Haber

OCHA: Gazze’de olabileceklerden korkuyoruz

Cenevre’de bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Gazze Şeridi’nin Mısır sınırındaki Refah kentinde çaresizliğin patlamanın eşiğinde olduğunu ve bölgenin “kaynayan bir ateş gibi” olduğunu belirtti. kazan” ve “bundan sonra olabileceklerden korktuklarını” söyledi.

Gazze Şeridi’nin birçok farklı bölgesinden insanların Refah’a kaçtığını, burada bulabildikleri yerlere sığındığını, bazılarının derme çatma yapılarda ve çadırlarda, bazılarının ise açık havada yaşadığını belirten OCHA Sözcüsü Laerke, İsrail’in yakınlardaki askeri operasyonlarının da devam ettiğini söyledi. Son günlerde Han Yunus’taki hastaneler. Meydana gelen şiddetli çatışmaların “şok edici” olduğunu vurguladı.

Laerke ayrıca, “Şiddetli çatışmalar sağlık personelinin, yaralı ve hastaların yanı sıra binlerce yerinden edilmiş kişinin güvenliğini tehlikeye atıyor.”

“Gazze’de güvende olacak yer kalmadı”

Gazze Şeridi’nde insanların güvende olacağı bir yer kalmadığını, Refah şehrinin de güvenli bir yer olmadığını belirten Jens Laerke, “Her hafta daha kötüye gidemez diye düşünüyoruz. Ama bakın daha da kötüye gidiyor. “

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın perşembe günü yaptığı açıklama, askeri operasyonların Refah’a doğru genişletileceğini gösteriyor. İsrail askerlerini ziyaret eden Gallant, Han Yunus gibi Refah’taki Hamas varlığını da tasfiye edeceklerini ifade etti.

Peeperkorn: Refah’a saldırılmamalı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Filistin Bölgeleri Temsilcisi Richard Peeperkorn bir davette bulundu: “Refah saldırıya uğramamalı.”

Gazze Şeridi’nde şu anda 2 milyondan fazla insanın yaşadığını ve bu nüfusun neredeyse yarısının savaş sonrasında Refah’a kaçtığını anlatan Peeperkorn, Refah şehrinin nüfusunun aslında 200 bin olduğunu ve bu noktada buradaki nüfusun 1 bini aştığını vurguladı. milyon.

Mısır sınırı Filistinlilerin çoğunluğuna kapalı kalırken Refah sokakları binlerce yerinden edilmiş insanla dolu. Çoğunun şehrin merkezinde veya batısında toplandığı, son derece zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıkları bildirildi.

Kıtlık kaygısı artıyor

Bu arada DSÖ yetkilisi Peeperkorn, Ocak ayı için Gazze Şeridi’nin kuzeyine yönelik planladıkları 15 insani yardım misyonundan yalnızca üçünü, güneyi için planladıkları 11 insani misyondan ise yalnızca dördünü gerçekleştirebildiklerini açıkladı.

Peeperkorn, Filistin Toprakları için insani koridorların oluşturulması çağrısında bulunurken, Gazze Şeridi’ndeki yetersiz beslenme ve kıtlık tehlikesinden endişe duyduklarını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu