Bursa, Türkiye’nin ‘Sigorta Sohbetlerinin’ üçüncü durağı oldu
Türkiye Sigorta ve Nasıl Yapılır? EkonomiGazete iş birliğiyle düzenlenen Türkiye “Sigorta Sohbetleri” paneli Bursa’da gerçekleştirildi.
Türkiye Sigorta’dan yapılan açıklamaya göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen etkinlikte, işletmelerde risk yönetimi ve sigortacılık alanlarında farkındalık yaratmaya yönelik konular ele alındı.
Moderatörlüğünü gazeteciler Vahap Munyar ve Hakan Güldağ’ın yaptığı panelde konuşan Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Remzi Duman, şubenin gelişen dinamikleri ve müşterilerin öncelikli beklentileri doğrultusunda, yaşamdan sağlığa her alanda farklı ihtiyaçlara cevap veren çalışmalar yapıldığını söyledi. konuttan kaskoya ve bireysel emekliliğe kadar birbirinden özel ayrıcalıklar ve avantajlar içeren ürünler. geliştirdiklerini bildirdi.
Öncü bir şirket olmanın sorumluluğunun bilinciyle hayata geçirdikleri bu söyleşilerle ülkeyi daha yakından tanıyacaklarına, bireylerin ne istediğini ve neye ihtiyaç duyduğunu daha yakından öğreneceklerine inandıklarını belirten Duman, daha da yükseleceklerine inandıklarını söyledi. sigorta bilincine sahip olmalarıdır.
“Bursa’mızın tüm giderlerini karşılamak için çalışıyoruz. Türkiye’nin ekonomik olarak en gelişmiş beşinci ili olan Bursa, Türk ekonomisinin gelişmesinde ve yeni bir ivme kazanmasında etkin ve yol gösterici bir gücü temsil ediyor. Bursa, yaklaşık 3.27 milyon nüfusuyla Türkiye’nin bir ilidir.” Türkiye’nin 4. büyük ili. Bu nüfusun yaklaşık yüzde 35’ini çocuklar ve 18 yaş altı gençler oluşturuyor. Bursa, 18 yaş altı genç nüfusuyla BES’te önemli bir potansiyele sahip. Türkiye Sigorta olarak biz de bu potansiyeli gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.”
Bursa’nın değerli bir KOBİ ve sanayi şehri olduğunu hatırlatan Duman, son dönemde kentte yangın politikalarında hasar artışı yaşandığını söyledi.
Sektördeki en geniş risk mühendisliği ağına ve her lokasyonda risk mühendisliği hizmeti verebilme kabiliyetine sahip olduklarını anlatan Duman, “Özellikle ticari ve endüstriyel işletmelerde ücretsiz olarak verdiğimiz risk mühendisliği hizmetlerimizle, tesislerin mevcut durumunu belirleyerek raporlar, tesis ve faaliyetteki eksiklikleri tespit eder ve bu bilgileri müşterilerimizle paylaşırız.Bu hizmeti şeffaf bir şekilde paylaşırız.Poliçeleri kimden düzenlenmiş olursa olsun tüm müşterilerimize bu hizmeti sunarız. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetler sonucunda tesislerin eksik noktalarında yapacakları iyileştirmeler sonucunda tesislerin risk kalitesi artırılmakta ve sürdürülebilirlik açısından sürdürülebilir bir yapı oluşturulmaktadır. sigortalanabilirlik.” ifadesini kullandı.
Duman, sigortanın KOBİ’lerin finansal gücünün korunmasında da önemli bir kalkan görevi gördüğüne dikkat çekti.
Duman konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ülkemizin jeolojik, jeomorfolojik yapısı ve iklimsel özellikleri nedeniyle maalesef büyük can ve mal kayıplarına neden olan doğal afetlerle karşı karşıyayız. İklim değişikliğinin sonuçları özellikle tarımsal üretim için büyük tehdit oluşturmaktadır. Yaşanan sel felaketleri bölgemizde son yıllarda ülke olarak hepimizi derinden etkilemiştir.Tarım yüzde 10’a yakın ekonomik büyüklüğü ile Bursa ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.Unutulmamalıdır ki zor dönem karşısında tarım sigortası tarımda ve artan afetler adeta kalkan görevi görüyor.Türkiye Sigorta olarak çok önemsediğimiz tarım sigortalarında yüzde 52 pazar payımızla açık orta branşın başkanı olmanın gururunu yaşıyoruz.”
Panelde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Uludağ Otomotiv İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Arıncı, Makine Sanayicileri Sendikası Lideri Emre Gencer, Parlayan Küme Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış da birer konuşma yaptı.